InduCon 21 in samenwerking met TechnoTron automatiseren opslagtanks bij een op- en overslagbedrijf.

InduCon 21 in samenwerking met TechnoTron automatiseren opslagtanks bij een op- en overslagbedrijf.

Het bedrijf in Gent bestaat uit een tankterminal van 129 tanks waarin oliën, vet en vloeibare meststoffen worden opgeslagen. Dit wordt per wagon, vrachtwagen of vrachtschip vervoerd. 

InduCon 21 heeft in samenwerking met TechnoTron de volledige tankautomatisering, laad- en losproces gerealiseerd. 

De kleine tanks hebben een capaciteit van 200 m3 en de grootste tanks op het terrein hebben een capaciteit van 32.000 m3. Hiervan zijn 123 bestaande tanks met verouderde installaties, waardoor er nog veel met de hand moest gebeuren.

InduCon 21 heeft in samenwerking met Technotron de automatisering van de opslagtanks uitgevoerd. Dat wil zeggen dat er instrumenten (trilvorken en drukmetingen) zijn geplaatst op de tanks, zodat op afstand vanuit de controlkamer kan worden uitgelezen hoe vol of leeg de opslagtanks zijn.

Er is ook meteen een overvulbeveiliging aangebracht. Deze zorgt ervoor dat de lossing tijdig wordt gestopt waardoor overvullen van de tanks en dus verspilling van het product wordt voorkomen.

In een tijdsbestek van 3 maanden zijn 6 nieuwe tanks en 4 bestaande tanks volledig voorzien van de instrumenten en benodigde installaties. Hierbij is de belading en lossing volledig geautomatiseerd, voorzien van batchsysteem en overvulbeveiliging.

 

 

 

 

Om deze site goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid