Een bijzonder jubileum bij Install 21.

Een bijzonder jubileum bij Install 21.

40 jaar in dienst.

Vorige week een bijzonder jubileum gehad bij Install 21. Onze collega Rien van den Broek was 1 juli 2019 maar liefst 40 jaar in dienst.

Als 16-jarige startte Rien 40 jaar geleden bij Installatiebureau Feskens. Toon Feskens was zijn bedrijf net gestart en Rien was het derde personeelslid bij Toon. Het was toen nog een klein familiebedrijfje. Een kantoor was er niet, want Toon werkte zelf mee met de monteurs. Ook een kantine ontbrak: elke vrijdag werd er koffie en een pilsje gedronken bij Toon en Margriet aan de keukentafel.
Rien kwam elke dag trouw vanuit Etten-Leur op de brommer naar Rucphen en leerde zo het installatievak. Dit varieerde van het monteren van keukens tot daken plakken, aanleg van riolering, gas- en waterleiding en natuurlijk ook het aanleggen van complete CV installaties met de opkomst van het aardgas in Nederland. Rien heeft in 40 jaar vele facetten uit het installatievak voorbij zien komen en natuurlijk ook veel grote veranderingen meegemaakt. 

Van solderen tot knellen en persen, van de hout- en gaskachel naar CV ketel en nu natuurlijk de warmtepomp. In die 40 jaar is er veel veranderd in de Installatietechniek.
Vanaf 1979 groeide Installatiebureau Feskens gestaag en in al die jaren heeft Rien ook drie verhuizingen van het bedrijf meegemaakt en het bedrijf twee keer van eigenaar zien veranderen.
1 juli 1979 hebben we weliswaar aangehouden als “datum in dienst” bij Rien, maar of deze datum ook klopt, is de grote vraag: Rien is “ergens in 1979” gestart, maar destijds zonder arbeidsovereenkomst en van een loonstrook had ook nog niemand gehoord. Je begon gewoon met werken en aan het eind van de maand kreeg je je geld. Vandaar dat de exacte datum nooit is vastgelegd. Na al heel wat jaren dienstverband hebben we als datum in dienst 1 juli 1979 gekozen, maar het zou best eens kunnen dat Rien z’n 40 jarig jubileum eigenlijk al een paar maanden eerder heeft plaatsgevonden!
Rien houdt er niet zo van om in de belangstelling te staan, maar een 40 jarig jubileum vonden wij te bijzonder om zomaar voorbij te laten gaan. Vandaar dat we Rien afgelopen maandag hebben verrast op de bouw met een bosje bloemen en een cheque!