De kracht van omdenken

Het tekort aan uitvoerende technici blijft onverminderd groeien en ook de vraag naar vakmanschap neemt toe als gevolg van diverse ontwikkelingen. En door de afnemende interesse van jongeren in een technische opleiding is de in- en uitstroom van vakmanschap in de techniek blijvend uit balans. Hoe we dit oplossen? Met de kracht van omdenken! 

Tekorten op de arbeidsmarkt

Door zowel de veranderingen op de woningmarkt, energietransitie, robotisering, maar ook door een toenemende complexiteit van installaties neemt de vraag naar vakmanschap toe. Tegelijkertijd vindt hier ook vergrijzing plaats in de beroepsbevolking. Het tekort aan technici is daardoor een probleem geworden. De oplossing? Een nieuwe instroom genereren. Door creatief en anders te denken over het tekort op de arbeidsmarkt kunnen we deze problematiek omdraaien en de tekorten aanvullen.  

Duurzame instroom in de techniek

Vraag jezelf af: wat houdt vakmanschap nu eigenlijk in? Welke competenties zijn nodig om specifieke taken uit te voeren? En met welke vaardigheden zullen we de toekomstige uitdagingen tackelen? De antwoorden hierop vormen de inhoud van het leerwerktraject van 21 Academy.

Totstandkoming van een opleidingstraject

In samenwerking met externe bedrijfsanalisten heeft 21 Academy een analyse gemaakt van alle uitvoerende functies in de elektro- en installatietechniek binnen 21 Groep. De resultaten van dit onderzoek vormen de basis van de opleidingstrajecten welke 21 Academy aanbiedt. Alle opleidingstrajecten van 21 Academy worden gesteund door WIJ Techniek, het ontwikkelfonds van Techniek Nederland. 

Wat doet 21 Academy?

21 Academy werft, selecteert, traint en begeleidt technisch talent met een ontwikkelbehoefte. Het doel? Een duurzame instroom in de techniek genereren, met een solide basis in (technische) vaardigheden.  

Wat houdt 21 Academy in?

Gedurende de taakgerichte leerwerktrajecten in de bouw, industrie en infra worden kandidaten getraind in de basisvaardigheden van de elektro- of installatietechniek. Na een traject bij 21 Academy zijn de kandidaten taakvolwassen in de belangrijkste vaardigheden van het door hun gekozen specialisme.

Geïnteresseerd in vaktalent voor jouw bedrijf?

Bel direct: 085-8884444, voor meer informatie.

Meer weten? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Rechts