InduCon 21 stapt in de energietransitie

Inspelend op de energietransitie gaat technisch dienstverlener InduCon 21 zich ook toeleggen op energiedistributie. Bedrijven en organisaties uit diverse industrieën en andere sectoren, zoals recreatie, logistiek en mkb-bedrijven, hebben uitdagende vragen op dit gebied. InduCon 21 werkt samen met de klant en gespecialiseerde partners een project voor energietransitie uit en neemt verantwoordelijkheid voor de realisatie. “Onze sterkte ligt in het vertalen van de vraag van de klant naar de best passende technische oplossing.” Aldus Sam Verstraete InduCon 21.

 

Bedrijven willen bijvoorbeeld zonnepanelen installeren, een windpark aansluiten, accupacks in gebruik nemen of warmtepompen inzetten. Of ze willen hun elektrische installatie om een andere reden verzwaren, zoals uitbreiding van het machinepark. Zo zijn de vragen van klanten heel divers en gaat het over opwekking, opslag, distributie en energiemanagement. “Voor ons is de rode draad altijd energiedistributie, het veilig overbrengen en sturen van de elektrische energie”, zegt Sam Verstraete van InduCon 21. Alle reden voor de specialist in elektro- en besturingstechniek om de werkzaamheden uit te breiden naar dit vakgebied, dat door de energietransitie een nieuwe dimensie heeft gekregen.

Slimme combinaties

InduCon 21 richt zich voor energiedistributie op laag- en middenspanning, tot 25 kV. “Wij komen in actie bij grootverbruik aansluitingen vanaf 3x80 A. Voor de kleinere aansluitingen zijn onze collega’s van Elektra 21 de specialisten. Wij vinden vragen voor energieverdeling interessant als ze afwijken van de standaard. Een klant plaatst bijvoorbeeld zonnepanelen op z’n dak en wil dat slim combineren met een accupack, of elektrische voertuigen op eigen terrein opladen. Dan gaat het niet alleen om extra kabels aanleggen.”

Smartline

Om focus aan te brengen in de enorme uitdaging waar we voor staan, in de aanpassingen en het geschikt maken voor de toekomst van het energiedistributienet, richt InduCon 21 de Smartline Energiedistributie in. Dit betreft slimme oplossingen in het laag- en middenspanningsnet, van 0,4 tot 25 kV. “Samen met de klant slim nadenken over de beste oplossing voor continuïteit, duurzaamheid en besparing van installatie- en verbruikskosten is de drijfveer waarmee onze afdeling Energiedistributie zich in de markt profileert.”

Recreatiepark

Een pakkend voorbeeld is de ontwikkeling rond het nieuw aan te leggen recreatiepark in Zeeland. “We hebben het daar over alternatieve energieopwekking, aansluiting op het net voor continuïteitsgarantie, terug levering aan het net en dat allemaal met minimale voorzieningen op gebied van transformatoren en verdelers. Wat begon met een vraag voor energievoorziening en aansluiting op het openbare net, ontwikkelt zich zo tot een uitgebreide energiemanagementvoorziening.”

Contactformulier (diensten - Inducon 21)