Jong talent bij 21 Academy

21 Academy is oprecht geïnteresseerd in de wensen van de leerling. Door de diverse disciplines en korte lijnen tussen Elektra 21, InduCon 21, ProTect 21 en Install 21, kan 21 Academy altijd op korte termijn meeloopdagen organiseren voor geïnteresseerden in de techniek. Duurzame instroom van nieuwe collega’s in de techniek vindt 21 Groep belangrijk, daarom hebben mensen als Youp bij 21 Groep prioriteit. Youp is als jong talent een traject gestart bij 21 Academy, hij vertelt hier graag meer over.

Werken en leren

“In het 1ste jaar van mijn hbo-opleiding watermanagement kreeg ik het gevoel dat ik hier niet meer op mijn plek zat. De interesse en de motivatie voor mijn opleiding werden steeds minder. Hierdoor ben ik gaan rondkijken naar praktijkopleidingen en BBL-trajecten in de techniek. Via een bekende bij Elektra 21 ben ik bij 21 Groep terecht gekomen. De combinatie van werken en leren sprak mij enorm aan, ik ben namelijk graag in de praktijk bezig.”

Meeloop dagen

“Rudolf heeft mij ingelicht over het traject wat ik bij 21 Academy ging doorlopen. Ik ben gestart met het meelopen in de verschillende disciplines van 21 Groep. Namelijk in de industrie, elektro- en beveiligingstechniek. Hier heb ik mee mogen kijken bij verschillende collega’s, kreeg ik uitleg over de werkzaamheden en ben ik meegenomen door het gehele proces, vanaf de tekentafel naar het daadwerkelijke project. Na deze meelopen dagen was het voor mij duidelijk dat mijn voorkeur bij de elektrotechniek lag, de diversiteit in projecten en werkzaamheden sprak mij het meeste aan.”

Werkzaamheden

Ondertussen is Youp zo’n 4 maanden intern opgeleid binnen 21 Groep. Hierover vertelt hij: “Voor mijn gevoel leer ik het meeste tijdens het werk zelf. Momenteel zit ik volledig in het installeren van zonnepanelen. Van mijn begeleider Mitchel heb ik veel geleerd, zoals groepen bij plaatsen in de meterkast, kabel traject van de meterkast naar de omvormer, omvormer ophangen en in bedrijf stellen.”

Vervolg stappen

“De volgende stap is voor mij MBO 3 en hierna mijn MBO 4 behalen. Als ik het dan nog zie zitten, eventueel een hbo-vervolgopleiding. En dit allemaal terwijl ik dienst blijf van 21 Groep!”

 

Open sollicitatie

  • Ossendrecht / Terneuzen

Werken bij 21 Groep betekent werken bij een professioneel en innovatief installatiebedrijf in de regio Zuidwest-Nederland en Vlaanderen. Een bedrijf waar duurzame oplossingen centraal staan en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers belangrijk is.