Kracht van installatieveiligheid-Blog 4

 

Hoe organiseert InduCon 21 de installatieverantwoordelijkheid voor u? In onze blogreeks nemen we u mee in de uitdagingen rondom installatieveiligheid. Vandaag: LogBoek 21. In de vorige blog vertelden we u dat InduCon 21 de rol van installatieverantwoordelijke voor u kan invullen. Een hulpmiddel om dit efficiënt te organiseren is LogBoek 21. Alle documentatie die hoort bij de installatieverantwoordelijkheid beheren wij hierin.

Erno Mulders - Beheer en Onderhoud InduCon 21. 

Contact opnemen met Erno? Mail naar e.mulders@21groep.nl of neem contact op via LinkedIn.

 

 

LogBoek 21

De aandacht voor installatieveiligheid neemt gelukkig toe. Bedrijven voelen de wettelijke verplichting en willen hun medewerkers een veilige werkomgeving bieden. Ze hebben echter moeite om mensen te vinden die installatieverantwoordelijkheid kunnen en willen dragen. In een reeks blogs schetsen we de uitdagingen en dragen we oplossingen aan. In onze vorige blog hebben we laten zien hoe wij als InduCon 21 een driefasenplan doorlopen voordat we als externe partij de rol van installatieverantwoordelijke (IV) kunnen overnemen. Is het eenmaal zover, hoe kunnen we het dan efficiënt organiseren?

Online logboekomgeving

Een belangrijk hulpmiddel voor ons is LogBoek 21. Alle documentatie die hoort bij de installatieverantwoordelijkheid, zoals afspraken over taakverdeling, overzichten van bevoegdheden, tekeningen en inspectierapporten, beheren wij in deze online logboekomgeving, die uiteraard goed is beveiligd. Gebaseerd op LogboekenOnline®, een registratietool en checklisthulp die voldoet aan veiligheidsgerelateerde NEN-normen, is LogBoek 21 een eigen ontwikkeling van onze moeder, 21 Groep. Het is een handige tool waarmee de IV en de opdrachtgever beheer- en onderhoudswerkzaamheden aan de installatie direct kunnen registreren.

Transparant en efficiënt

Met LogBoek 21 maken we de uitvoering van de IV-taak en het technisch beheer van de installatie transparant en efficiënt. Met enige discipline houden de IV en de opdrachtgever de registratie altijd up-to-date, waardoor de staat van de installatie per direct kan worden aangetoond. Elke wijziging in de installatie of de organisatie eromheen kan meteen worden ingevoerd. Daarmee is het logboek een levend document. Alle interne inspecties worden netjes geregistreerd en gedocumenteerd en alle rapporten zijn daardoor bij externe inspectie kant-en-klaar beschikbaar.

Altijd en overal

Al met al biedt deze digitale logboekomgeving een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk platform voor samenwerking. Zowel de IV als de opdrachtgever bespaart het veel tijd en geld – en stress als weer eens een externe inspectie al dan niet aangekondigd plaatsvindt. Want alle documentatie is online beschikbaar en direct opvraagbaar, altijd en overal, dus bijvoorbeeld ook op een tablet bij een ronde langs de installatie.

Tot slot

Hiermee zijn we aan het einde gekomen van onze reeks blogs over installatieveiligheid. We hebben de wettelijke verplichting van installatieverantwoordelijkheid besproken en laten zien hoe InduCon 21 als externe partij de rol van installatieverantwoordelijke efficiënt en effectief kan invullen. Ook hebben we verteld welke drie fasen we doorlopen voor het zover is en tot slot hebben we een voorbeeld gegeven van een slim hulpmiddel waarmee we onze taak efficiënt en transparant kunnen uitvoeren. Met als eindresultaat gemoedsrust voor de opdrachtgever. De installatie is veilig en wordt goed beheerd en dat alles kan eenvoudig worden aangetoond.