Gerealiseerde projecten

Realisatie van het eerste All-electric vakantiepark van Nederland! 

Ontdek hoe we gezamenlijk EuroParcs Cadzand hebben getransformeerd tot een CO2-arm vakantiepark, waarbij we het vakantieplezier intact hebben gehouden. 

  • Klant EuroParcs Cadzand

EnduCon 21 heeft EuroParcs geadviseerd in het optimaliseren van hun distributienetwerk. Om klaar te zijn voor de toekomst is op basis van het onderzoek het distributienetwerk op verschillende plaatsen gemoderniseerd. Dit heeft niet alleen geleid tot een betere efficiëntie in energieverdeling, maar ook tot een aanzienlijke vermindering van de ecologische voetafdruk van het park. Door slimme engineering en innovatieve oplossingen zijn de totale energiekosten gereduceerd. 

Realisatie

Het nieuw aangelegde zonnepark is geintegreerd in de energie- infrastructuur van Europarcs. Hierdoor is een balans bereikt tussen het duurzaam opwekken van energie en de afname van het algemene distributienet. Dit heeft niet alleen geresulteerd in aanzienlijke kostenbesparingen op energiegebied, maar ook in een verminderde ecologische impact. 

De energiezuinige openbare ledverlichting heeft niet alleen de veiligheid en het esthetische aspect van het park verbeterd, maar heeft ook het energieverbruik aanzienlijk verminderd, wat heeft geleid tot lagere exploitatiekosten. 

Het park is voorzien van een energiemonitoring voorziening wat de mogelijkheid biedt tot gedetailleerd inzicht in het energieverbruik, een verhoogd bewustzijn van duurzaamheid en een verminderde verspilling. 

Met de groeiende vraag naar het laden van elektrische voertuigen is EuroParcs voorzien van laadpalen, waardoor milieuvriendelijke mobiliteit wordt bevorderd en gasten hun elektrische voertuigen kunnen opladen met gemak. 

EuroParcs Cadzand heeft niet alleen kosten bespaard, maar is ook een inspirerend voorbeeld geworden van duurzaam toerisme. Samen hebben EnduCon 21 en Europarcs een harmonieuze balans bereikt tussen comfort, duurzaamheid en economische efficiëntie. 

Of vul het formulier in