Project in opdracht

Verzorging complete W-installaties

53 appartementen in Bergen op Zoom 

Install 21 heeft van Aan de Stegge in Roosendaal de opdracht gekregen om in mei 2024 te starten met de verzorging van de complete W-installaties voor 53 appartementen in Bergen op Zoom. Het doel is het realiseren van 53 moderne appartementen, genaamd Scala, met een commerciële plint op de begane grond. De initiële vraag van de opdrachtgever is helder: de complete W-installaties verzorgen voor alle 53 appartementen en de commerciële ruimte op de begane grond.

Het project

Dit omvat een breed scala aan werkzaamheden. Waaronder sanitaire installaties zoals riolering, hemelwaterafvoer, waterinstallaties en sanitair, allemaal zorgvuldig ontworpen om aan de hoogste normen van comfort en functionaliteit te voldoen.

Duurzaamheid

Een bijzonder kenmerk van dit project is de nadruk op duurzaamheid. In lijn met de groeiende behoefte aan milieuvriendelijke oplossingen, worden de verwarmings- en koelinstallaties aangedreven door een collectief veld van bodembronnen, gekoppeld aan een bodemwarmtepomp per appartement. Deze innovatieve aanpak maakt gebruik van aardwarmte voor zowel verwarming als koeling, waardoor het energieverbruik aanzienlijk wordt verminderd en de ecologische impact wordt geminimaliseerd.

Efficiënte luchtverversing

Daarnaast worden in elk appartement individuele ventilatie-installaties geïnstalleerd, met een warmteterugwinningssysteem (WTW-unit). Dit systeem zorgt voor een efficiënte luchtverversing en draagt bij aan een gezond binnenklimaat, terwijl het tegelijkertijd energie bespaart door de warmte van de afgevoerde lucht terug te winnen.

Het Scala-project belooft niet alleen een modern en comfortabel woongebouw te worden, maar ook een toonbeeld van duurzaamheid en innovatie. Met een verwachte opleverdatum in het vierde kwartaal van 2025

Of vul het formulier in