Gerealiseerde projecten

Nieuwbouw de Koning van Engeland in Hulst

De bioscoop in Hulst (De koning van Engeland) wilde een nieuw gebouw laten bouwen dat bestaat uit een bioscoop met drie zalen, twee restaurants, één woning en twee studio’s.

  • Klant De Koning van Engeland

  • Locatie Hulst

Het doel was om het gebouw zo duurzaam mogelijk te maken. 21 Groep heeft samen met de klant gekeken naar de mogelijkheden en hiervoor een aantal innovatieve oplossingen geïmplementeerd.

Het project

Warmtepompen van de hoogste kwaliteit zorgen voor een efficiënte en milieuvriendelijke verwarming en koeling van het hele gebouw, waardoor het comfortabel en duurzaam wordt voor bewoners en bezoekers. Op het gebied van verlichting hebben we de traditionele verlichting achterwege gelaten. Alles in het gebouw is voorzien van ledverlichting en bewegingsdetectie, zodat de lampen niet onnodig blijven branden. Dit zorgt voor een aanzienlijke besparing op de energierekening.

Zonne-energie

De zonne-energiebronnen zijn niet te missen op het dak van ‘De Koning van Engeland’. Met maar liefst 88 PV-panelen, waarvan 64 voor de bioscoop en 24 voor het afzonderlijke restaurant, wordt op een duurzame wijze energie opgewekt. Een krachtige stap naar zelfvoorziening en een groenere toekomst.

Dit project is een mooi voorbeeld van hoe duurzaamheid kan worden geïntegreerd in de bouw van een nieuw gebouw. Door het gebruik van warmtepompen, ledverlichting met bewegingsdetectie en door PV-panelen te plaatsen, is een duurzaam gebouw gerealiseerd. ‘De Koning van Engeland’ wordt niet alleen een bestemming voor filmliefhebbers, fijnproevers en bewoners, maar ook een voorbeeld van hoe innovatie en duurzaamheid hand in hand gaan.

Of vul het formulier in