Gerealiseerde projecten

Katoen Natie geeft brandveiligheid hoogste prioriteit

In de 4e zeehaven van Nederland, Port of Moerdijk, beslaat Katoen Natie 30.000m2 aan industriegebied. Katoen Natie voert logistieke op- en overslag van PP en PE materiaal (polypropeen en polyetheen). In de industrie heeft brandveiligheid de hoogste prioriteit, want een brand kan catastrofale gevolgen hebben voor mens en milieu. Hertek Connect waakt over de brandveiligheid van Katoen Natie in Moerdijk.

  • Klant Katoen Natie

  • Bedrijf ProTect 21

  • Locatie Moerdijk

Bij Katoen Natie Moerdijk zit een Penta 6000 brandmeldinstallatie netwerk. Dit glasvezelnetwerk is aangelegd om de brandmeldcentrales en verschillende gebouwen middels 6 PENN modules onderling met elkaar te verbinden. Ze hebben doelbewust drie aparte PvE's bij Katoen Natie Moerdijk. Zo zijn de aparte bouwdelen ook separaat te inspecteren (voor het inspectiecertificaat). Branddetectiebedrijf ProTect21, dealer van Hertek, heeft de installatie aangelegd en is verantwoordelijk voor het onderhoud. Daarnaast hebben ze zelf de projectering en inbedrijfstelling verzorgd. Edwin Vrijland van ProTect 21 geeft aan dat ze er bij Katoen Natie Moerdijk altijd nog een schepje bovenop doen wat betreft veiligheid.

De kracht van beveiliging

ProTect 21 is gespecialiseerd in ontwerp, aanleg en beheer van gecertificeerde beveiligings- en communicatieoplossingen. ProTect 21 levert en installeert uiteenlopende producten, zoals brandmeld- en ontruimingssystemen, inbraakbeveiliging, cameraobservatiesystemen, toegangscontrole, intercomsystemen en data- en telecommunicatieverbindingen. Deze beveiligings- en communicatieoplossingen kunnen ze ook voorzien van inspectie, certificeren, service en onderhoud.

“Als je onderhoud gaat uitvoeren ben je aanzienlijk sneller met Hertek Connect. Als monteur zijnde kun je het pand rondlopen zonder dat je terug naar de centrale moet om dingen uit te lezen. Je weet meteen of de melder die je test in alarm is en dan kun je naar de volgende. Voor onderhoud levert dat absoluut tijdwinst op.” Edwin Vrijland; ProTect 21

Meer weten over Hertek Connect? Kijk op Hertek Connect voor uitgebreide informatie voor onderhouders en beheerders brandmeldinstallaties.

Of vul het formulier in