Gerealiseerde projecten

Lichtplan Polytec Plastics

Hoe realiseren we aangename en efficiënte verlichting op de werkvloer, zodat de werkomstandigheden van onze medewerkers beter wordt? Die vraag stelde Polytec Plastics aan 21 Groep. Wij realiseerden een lichtplan op maat.

  • Klant Polytec Plastics

  • Bedrijf InduCon 21

  • Locatie Putte

Aanvang Project

“21 Groep realiseerde voor Polytec Plastics een hoger verlichtingsniveau en aanmerkelijk minder energieverbruik.”


Al meer dan negentig jaar is Polytec Plastics gespecialiseerd in het fabriceren van onderdelen voor de automotive branche. Het bedrijf is in 1929 opgericht en is gevestigd in Putte, nabij de Belgische grens. Polytec Plastics wil de werkomstandigheden van werknemers optimaliseren, onder andere door de verlichting op de werkvloer te verbeteren. Maar hoe zorg je voor aangename en efficiënte verlichting?

Energiebesparing van 15 KW per uur

InduCon 21 stelde een lichtplan op maat samen, waarmee 80.000 lichturen gegarandeerd konden worden. De werkvloer wordt nu verlicht met 20 armaturen met een vermogen van 185 Watt. Voorheen bestond de verlichting uit 90 armaturen van 210 Watt. Hierdoor is het gemiddelde lichtniveau verbeterd van 80 naar 340 Lux. Het nieuwe lichtplan heeft een energiebesparing opgeleverd van 15 KW per uur.

Of vul het formulier in