Gerealiseerde projecten

Suikerbietencampagne Suiker Unie

Jaarlijks start in september de suikerbietencampagne bij Suiker Unie in Dinteloord. De technici van InduCon 21 worden ingezet om de bietencampagne te borgen. Lees er hier meer informatie over!

  • Klant Suiker Unie

  • Bedrijf InduCon 21

  • Locatie Dinteloord

“De betrouwbaarheid van de productiemachines en -installaties is van cruciaal belang.”


Suiker Unie is een van oorsprong Nederlandse producent van kristalsuiker. Het bedrijf is gevestigd in de Noord-Brabantse plaats Dinteloord. Door de overnames van CSM Suiker BV en Danisco Sugar GmbH behoort Suiker Unie tot de top vijf van de Europese bietsuikerproducenten.

Suikerbietencampagne van vijf maanden

Jaarlijks gaat in september de suikerbietencampagne van Suiker Unie van start. Zo’n vijf maanden lang worden de bieten van het land gehaald en naar de fabriek gebracht. In de fabriek worden de bieten verwerkt tot suiker. De aanvoer van bieten gaat non stop door en de machines in de fabriek draaien op volle toeren.

Ondersteuning technische dienst

Tijdens de drukke bietencampagne is de betrouwbaarheid van de productiemachines en -installaties van cruciaal belang. Treedt er onverhoopt een storing op, dan moet deze zo snel mogelijk verholpen worden. Tijdens de suikerbietencampagne ondersteunt InduCon 21 de technische dienst van Suiker Unie. Ons team van zes tot tien technici monitort de installaties en zorgt ervoor dat eventuele storingen adequaat worden opgelost. Aan de basis van deze werkzaamheden liggen een goed onderhoudsconcept en een team met goed opgeleide technici.

Meer weten over bietencampagne?

De campagne duurt tot medio januari 2020. Bent u nieuwsgierig hoe het productieproces van de suikerbiet verloopt? Bekijk meer informatie op de website van Suiker Unie.

Of vul het formulier in