Gerealiseerde projecten

Uitbreiding brandmeldinstallatie en noodverlichting bedrijfspand YourSurprise

Tevreden klant!

In 2019 heeft ProTect 21 het bedrijfspand van YourSurprise mogen voorzien van een brandmeldinstallatie en noodverlichting. Tijdens de bouw in 2019 was al sprake van ruimtegebrek en zijn de plannen voor uitbreiding gestart.

 

  • Klant YourSurprise

  • Bedrijf ProTect 21

  • Locatie Zierikzee

“Het gebouw is aanvullend voorzien van een cloud-gebaseerde beveiligingsoplossing"

De uitbreiding is intussen gerealiseerd, ProTect 21 heeft hierbij naast uitbreiding van de brandmeldinstallatie en noodverlichting, ook het gehele gebouw aanvullend voorzien van een cloud-gebaseerde beveiligingsoplossing.

In het voortraject tijdens engineeren is gebleken dat naast luchtbevochtiging ook de warme lucht, met name in het magazijn, vanaf het plafond afgezogen ging worden om die lucht beneden weer als verwarming te gebruiken. Voor een brandmeldinstallatie is dit niet optimaal aangezien mogelijke rook hierdoor niet meer bij de standaard automatische melders komt. Daarnaast werd aangegeven dat een deel van het magazijn gekoeld zou gaan worden. Ook dan gaan figuurlijk alarmbellen af voor standaard detectie.   

Er is voor gekozen om met name in het magazijn, uit te wijken naar HSSD-2 detectie. Dit is een hoog gevoelig aspiratie-detectiesysteem waarbij rook via een buizenstelsel wordt aangezogen en in een laserkamer wordt beoordeeld op rook. Vanwege luchtbevochtiging alsook een gekoeld deel (condens), hebben we vochtfilters toegepast.

Wij danken YourSuprise voor de mooie opdracht en de prettige samenwerking!

Of vul het formulier in