Meet- en regeltechniek

Heeft u zich al eens afgevraagd hoe automatische klimaatregeling werkt? En wat denkt u van automatische schuifdeuren, automatische zonwering en automatische verlichting? Deze installaties worden aangestuurd door middel van meet- en regeltechniek. Binnen de installatietechniek is meet- en regeltechniek een steeds belangrijker onderwerp, want veiligheid en een continu proces hangen af van de kwaliteit van meten en regelen van de procesinstallatie. Install 21 heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in meet- en regeltechniek in de procesindustrie.

Werking van meet- en regeltechniek

Meet- en regeltechniek werkt met behulp van sensoren, een processor en een zogenaamde actuator. Sensoren nemen een beweging, temperatuurverschil of lichtinval waar. De sensor stuurt deze signalen door naar de processor. Deze verwerkt de signalen en stuurt vervolgens de actuator aan. Een actuator is bijvoorbeeld een motor, klep of verwarmingselement. De actuator zet deze zaken in werking, zodat deuren openen, verlichting wordt ingeschakeld en zonwering wordt bediend. De complexiteit van meet- en regeltechniek neemt toe naarmate de omvang van het pand, het aantal ruimtes en het aantal aangesloten installaties toenemen.

Onderhoud, analyse en beheer van uw installatie

Install 21 heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in meet- en regeltechniek. We beschikken over een team van meet- en regeltechnici die zich volledig hebben toegelegd op ontwerp, engineering, installatie en onderhoud van meet- en regelinstallaties. Deze medewerkers inventariseren uw wensen en vertalen deze door naar functionele en innovatieve oplossingen. In deze oplossingen staan kwaliteit, betrouwbaarheid, onderhoudsvriendelijkheid, laag energieverbruik, flexibiliteit en innovatie centraal. Naast de installatie van regeltechnische installaties ontfermt Install 21 zich over het onderhouden, analyseren en beheren van uw installatie. Een goed ontworpen, uitgevoerde en ingeregelde meet- en regelinstallatie levert uw organisatie gemak, comfort en besparingen op.

Of vul het formulier in