Internet of Things (IoT)

Internet of Things kunt u in uw woning toepassen, maar u kunt het ook heel goed gebruiken op uw werkvloer. Met IoT verhoogt u namelijk de efficiëntie van apparaten en diensten. Zo heeft u minder mankracht nodig om het werk te verzetten en dit levert u een fikse besparing op.

In 1988 kreeg de eerste Nederlander toegang tot internet en een jaar later volgde de eerste Belg. In de beginjaren werd internet nog maar mondjesmaat gebruikt door de bevolking, maar eind jaren ’90 en begin jaren ’00 nam het een vogelvlucht. Computers werden met een inbelverbinding aangesloten op internet, waarna we konden surfen op het World Wide Web. De tijd dat internet enkel gebruikt werd op de computer ligt alweer ver achter ons. Tegenwoordig zijn we continu online. Met onze laptop, smartphone, tablet of smartwatch.

Alle apparaten communiceren met elkaar

Internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We willen altijd en overal toegang hebben tot het net. In 2020 zijn er wereldwijd 26 miljard apparaten met het internet verbonden. Het gaat dan niet enkel om computers, laptops, smartphones, tablets en smartwatches, maar ook om thermostaten, energiemeters, beveiligingssystemen, intercomsystemen, koelkasten, ovens, televisies, lampen, tandenborstels, vuilnisbakken en legio andere producten en apparaten. Neem alle apparaten in de wereld en verbind ze met het internet, zodat de apparaten met elkaar kunnen communiceren. Deze ontwikkeling wordt Internet of Things (IoT) genoemd.

Voordelen van Internet of Things

Doordat zoveel apparaten op het internet worden aangesloten en met elkaar kunnen communiceren, wordt ons leven gemakkelijker, aangenamer, energiezuiniger én veiliger. Zo kunt u de thermostaat in uw woonkamer op afstand bedienen met uw smartphone, zodat u thuiskomt in een aangenaam verwarmd huis. U bedient de lampen in uw woning met uw tablet – hier hoeft u uw zetel niet voor uit. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de duizenden en duizenden IoT-toepassingen. Internet of Things kunt u in uw woning toepassen, maar u kunt het ook heel goed gebruiken op uw werkvloer. Met IoT verhoogt u namelijk de efficiëntie van apparaten en diensten. Zo heeft u minder mankracht nodig om het werk te verzetten en dit levert u een fikse besparing op.

21 Groep en Internet of Things

Internet of Things is voor steeds meer particulieren én organisaties aan de orde. Wilt u in uw woning, bedrijfspand, winkel, kantoor, productielocatie of logistiek centrum gebruikmaken van Internet of Things, dan kunt u vertrouwen op de expertise van 21 Groep! Wij kunnen uw apparaten en installaties – mits deze hier de mogelijkheid toe hebben – aansluiten op het internet. We zorgen dat de apparaten met elkaar kunnen communiceren dankzij een betrouwbare en veilige verbinding. Bovendien volgen we de ontwikkelingen op de voet. Zodra er nieuwe IoT-mogelijkheden zijn, dan adviseren we u hierover.