Servitization

Servitization is een steeds actueler thema in de (maak)industrie. Ook 21 Groep heeft het principe van servitization doorgevoerd in haar bedrijfsvoering. Naast installatie richten wij ons op advies & ontwerp en onderhoud & beheer van uw installaties.

“Bedankt voor uw aankoop. Waar kan ik u verder mee van dienst zijn?”. Deze vraag krijgt u geregeld te horen in winkel of op de wekelijkse markt. Toch hoort u deze zin nog niet zo vaak van uw leveranciers van printers, koffieautomaten, computers, installaties of machines op uw werk. Zonde, want zo kan de leverancier u niet beter van dienst zijn en komt u niet verder dan een eenmalige bestelling en levering.

Grotere rol voor totale dienstverlening

Daar komt echter verandering in met servitization. Deze term is bedacht in de jaren ’80 van de vorige eeuw en betekent zoveel als ‘het aanbieden van klantgerichte combinaties van goederen, diensten, ondersteuning, selfservice en training, met als doel waarde toe te voegen aan het kernproduct’. Zie het als aftersales. Zo levert een leverancier niet enkel een product af, maar probeert hij de dienstverlening te verlengen door proactief service- en onderhoudswerkzaamheden aan te bieden. Hier profiteren zowel u als uw leverancier van.

Ontzorging dankzij servitization

Servitization is een steeds actueler thema in de (maak)industrie en draagt bij aan ‘smart industry’. Smart industry wordt niet alleen bereikt door het slim automatiseren van productie- en bedrijfsprocessen of het introduceren van innovaties, maar ook het ontzorgen van klanten. Bij servitization in de industrie kunt u denken aan leveranciers die naast hun kernproducten ook andere diensten aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan de diensten onderhoud, reparatie, beheer, inspectie, advies & consultancy, logistiek, verzekeren, financieren, (incompany) cursussen en lezingen.

21 Groep en servitization

21 Groep heeft het principe van servitization ook doorgevoerd in haar bedrijfsvoering. Veel bedrijven in de installatietechniek richten zich enkel op de installatie van elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Wij willen echter toegevoegde waarde creëren voor onze opdrachtgevers. Naast installatie richten wij ons op advies & ontwerp en onderhoud & beheer van uw installaties. Proactief bieden wij deze aanvullende dienstverleningen aan, zodat we een langdurige relatie met u opbouwen en u verder kunnen helpen. Veel verder. Dus, waarmee kan 21 Groep u nog meer van dienst zijn?