Smart buildings

Innovatieve, slimme gebouwgebonden automatiseringssystemen voor wonen, werken en leven worden ook wel aangeduid als domotica, gebouwautomatisering of robotica. Door gebruik te maken van domotica creëren we smart buildings.

We leven in de 21ste eeuw en de innovaties, automatiseringen en gadgets komen in snel tempo op ons af. Want wie kan zich nog een tijd voorstellen zonder smartphones, smartwatches en andere smart gadgets die ons leven gemakkelijker maken? En wat denkt u van intelligente gebouwautomatiseringen, zoals slimme deurbellen, thermostaten, schakelaars, stekkers, rookmelders, beveiligingscamera’s, klimaatbeheersing en verlichting? Woningen, kantoren, productielocaties, winkels, scholen, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en openbare ruimtes worden steeds vaker uitgerust met deze producten en installaties.

Gebouwgebonden automatiseringssystemen voor wonen, werken en leven

Gebouwgebonden automatiseringssystemen voor wonen, werken en leven worden ook wel aangeduid als domotica, gebouwautomatisering of robotica. Door gebruik te maken van domotica creëren we smart buildings. Domotica omvat alle technologische toepassingen in een woon-, werk-, verblijf- of verzorgingslocatie om functies te besturen, zoals verwarmen, verlichten, ventileren en bedienen. Ook kunt u met behulp van domotica communiceren, bewaken, beveiligen en observeren. Denk bijvoorbeeld aan verlichting die automatisch aan gaat wanneer u een ander vertrek betreedt en zichzelf aanpast aan de behoefte. Zonneschermen die automatisch naar beneden gaan wanneer er teveel zonlicht naar binnen schijnt. En wat denkt u van een alarmsysteem dat werkt met gezichtsherkenning?

Langer zelfstandig thuis blijven wonen

Gebouwautomatisering is de synergie van meerdere systemen om processen in een gebouw te verbeteren of te versimpelen. Het wordt niet alleen toegepast op werklocaties, maar ook op woon- en zorglocaties. Zo kan het gebruikt worden door mensen die langer zelfstandig thuis willen blijven wonen, zoals ouderen of mensen met een beperking. Met gebouwautomatisering ontstaat er een flexibele, comfortabele en veilige omgeving. Staat er iemand voor de deur, dan kunt u dit eenvoudig zien door het gebruik van een video-intercom. En belandt u in een gevaarlijke of benarde situatie, dan kunt u hulp inschakelen met een paniekschakelaar of personenalarm.

21 Groep, specialist in domotica en smart buildings

Domotica zorgt voor flexibele, comfortabele en veilige omgevingen. Wilt u domotica toepassen op uw werkvloer, dan levert dit u tal van andere voordelen op. Zo heeft u minder personeel nodig en vergroot u de productiviteit van uw resterende personeelsleden. Dat levert u bovendien veel besparingen op! 21 Groep ontwerpt en installeert innovatieve, slimme systemen en installaties in uw woning en op uw werkvloer. Als geen ander weten wij technische oplossingen slim met elkaar te verbinden. Hierbij staat veiligheid, comfort en energiebeheersing centraal. We volgen de ontwikkelingen op de voet. Zodra er nieuwe gebouwgebonden automatiseringssystemen zijn, dan adviseren wij u hierover