Beheer van installaties

Bent u eigenaar of beheerder van een productie- of transportinstallatie? Laat u ontzorgen door Elektra 21 en laat ons uw installaties beheren. Technisch beheer wordt nogal eens verward met onderhoud, maar er zit een wezenlijk verschil tussen deze twee termen. Bij onderhoud wordt de installatie periodiek gecontroleerd en indien nodig gerepareerd. Bij beheer draait het echter om efficiency en effectiviteit. Bij technisch beheer moet u denken aan inzicht en beheersing van onder andere onderhoudskosten, energiekosten, netwerkkosten, servicekosten, exploitatiekosten, storingskosten, herstelkosten en risicokosten.

Kennis, kunde én ervaring

Elektra 21 kan de gehele of gedeeltelijke verantwoordelijkheid over uw technische installaties overnemen. Wij zorgen vervolgens dat alle organisatorische aspecten op het gebied van wet- en regelgeving in orde zijn. We geven u inzicht in uw kosten en beheersen deze indien nodig. We spreken een beginpunt af (als een soort 0-meting) en leggen vervolgens taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden vast. Dankzij onze kennis, kunde én ervaring kunt u het beheer van uw installaties met een gerust hart aan ons overdragen. Niet voor niets is ons motto ‘uw installatie, onze zorg’.

Installatieverantwoordelijkheid overdragen

Als werkgever moet u voldoen aan de  NEN 3140 en moet u een zogeheten installatieverantwoordelijke (IV’er) aanwijzen. De installatieverantwoordelijke draagt de directe verantwoordelijkheid voor een veilige bedrijfsvoering van elektrische installatie en elektrische arbeidsmiddelen. Als een werkgever geen IV’er aanwijst, is hij zelf verantwoordelijk. Het is echter mogelijk om de installatieverantwoordelijkheid over te dragen aan een externe partij. Elektra 21 neemt de installatieverantwoordelijkheid graag van u over.

 

Of vul het formulier in