Domotica

De wereld waarin we leven wordt steeds slimmer. Wie had ooit gedacht dat we vandaag de dag zouden beschikken over smartphones, tablets en andere slimme apparaten die ons leven een stuk gemakkelijker maken? Deze slimme innovaties worden steeds vaker toegepast in huis, op kantoor, op school en in ziekenhuizen en zorgcentra. Dit wordt ook wel domotica genoemd, oftewel huisautomatisering of robotica.

Kwaliteit van wonen, leven en werken verbeteren

Domotica omvat alle technologische toepassingen in een woon-, werk- of verzorgingslocatie om functies te besturen, zoals verwarmen, verlichten, ventileren en bedienen. Ook kunt u met behulp van domotica communiceren, bewaken, beveiligen en observeren. Met domotica wordt de kwaliteit van wonen, leven en werken verbeterd. Er zijn verschillende varianten van domotica. Denk bijvoorbeeld aan lampen die automatisch aan gaan wanneer u een ander vertrek betreedt. Zonneschermen die automatisch naar beneden gaan wanneer er teveel zonlicht naar binnen schijnt. En wat denkt u van een alarmsysteem dat werkt met een bewegingssensor? Deze en andere slimmigheden zijn voorbeelden van domoticatoepassingen.

Langer zelfstandig thuis wonen

Domotica kan ook worden toegepast bij mensen die langer zelfstandig thuis willen blijven wonen, zoals ouderen of mensen met een beperking. Staat er iemand voor de deur, dan kunt u dit eenvoudig zien door het gebruik van een video-intercom. En belandt u in een gevaarlijke of benarde situatie, dan kunt u hulp inschakelen met een paniekschakelaar of personenalarm. Elektra 21 ontwerpt en installeert domotica in uw huis of op uw werkvloer. Als geen ander weten wij technische oplossingen slim met elkaar te verbinden. Hierbij staat veiligheid, comfort en energiebeheersing centraal.

Of vul het formulier in